MEGA. Al 25 jaar dé referentie voor het verlichten van meubelzaken.

Onze uniek ontwikkelde producten en know-how in lichtconcepten maakt het verschil voor elke meubelzaak.

Sectoren

Ontdek de verschillende segmenten waar we actief in zijn.

Learn more

Meubelmarkt

Mega is al jarenlang een begrip in de meubelwereld. De talloze referenties zijn hiervan het levende bewijs. Wij zetten de juiste toon, in het juiste (dag)licht. Elke dag opnieuw !

De meubelmarkt is een markt waarin ervaringsartikelen worden gepresenteerd. Gaat het nu over het testen van een bed, en voelen een stof van een zitbank of het bedienen van een kastdeur, een bezoek aan de meubelzaak loont de moeite.

In de meubelzaak vertoeft met doorgaans enige tijd alvorens over te gaan tot een beslissing. De truc is om de klant gedurende langere tijd een aangename tocht doorheen de winkel te verschaffen, dit zonder dat de aandacht verslapt. Een juiste mix van lichthoeveelheid, warmte en contrast maakt dat een spanningsboog van ervaring maximaal hoog kan worden gehouden. De aanwezigheid van de juiste muziek maakt de customer journey nog aangenamer en meer vertrouwd.

Mobiliteit

Mobiliteit vormt zowat 10% van de totale retail in de Benelux. Van oudsher af is er veel te doen rond het zich verplaatsen van A naar B, en hoe. Een groene trend voltrekt zich doorheen het mobiliteitslandschap. Nevenactiviteiten komen snel op. Denk aan elektrisch aangedreven fietsen, brommers, mini-auto’s en andere.

Merken hechten veel belang aan het imago. Dat imago laat zich overal voelen, ook op de fysieke verkoopplek.  Een imago laat zich vertalen naar een beleving in de ruimte, gekoppeld aan verlichting en audio.

Naast brand identity, helpt verlichting bij het in de spotlight zetten van eye-catcher, helpt verlichting bij het subtiel en egaal uitlichten bij de afleverzones en helpt verlichting om daglicht te simuleren op donkere winterdagen.

Als met niet nadenkt over het aanwezig licht, is het lichtconcept op zich geslaagd. Het prikkelt zonder de aandacht weg te nemen van de bezoeker. Hetzelfde gaat op voor audio. Audio dient vertrouwd aan te voelen, dient het image te ondersteunen en dient dynamiek te creëren waar nodig. De juiste playlist en de juiste commercial, zal onbewust bellen doen rinkelen.

Food

Food. Foody. Foodiliciuos. Er is zoveel te doen in de Food. Food is binnen de retail de sterkste groeier, zowel grootschalig als kleinschalig. Elke taille van winkel experimenteert om de customer journey te begrijpen en te ondersteunen naar een nog beter gevoel.

Kleuren zijn van het allergrootste belang in onze ervaring van artikelen. Vlees wordt roder, brood en kaas worden warmer. Naast kleur, is ook het lichtniveau een instelbare parameter. Een cafégevoel in een koffiehoek werkt goed voor een food-speciaalzaak, en een magazijngevoel werkt dan weer voor een groothandel in koffie.

Audio roept onbewust allerlei sferen op. De gedachte aan een citroen, brengt onbewust onze speekselklieren op gang. Beeld je in wat de gedachte aan een summer party kan doen met de verkoop van een variëteit Gin Tonic?!

Fashion

Fashion is van oudsher af de retailtak waar men een belevingswereld maakt voor de consument. De houdbaarheid van een goede winkel is eerder kort. Tijdig veranderen doet klant wederkeren voor een nieuwe experience. Aanpasbaarheid van technieken is dan ook key voor Fashionzaken.

Een fashionzaak heeft baat bij een makkelijk te installeren én in te stellen verlichtings- en audiosysteem. Verlichting en audio worden via een tablet bediend en verschillende scenario’s zijn reeds voorhanden. Naar defecten toe, zal het systeem zelf aangeven wanneer er een service geval instaat en de fabrikant informeren. Zo gaat de focus van de winkeleigenaar naar sales!

Eigen aan fashion is ook de explosiviteit. Op enkele minuten dient een klant de juiste prikkels te ervaren, en zal het opgebouwde enthousiasme leiden tot een conversie. Hogere contacten, fellere kleuren, luidere en volle klanken bouwen mee aan de spanningsboog.

Hospitality

Horeca, wellness, fitness: verwelkom uw gasten in de lounge met aangepast lichtniveaus en muziek.

Licht maakt het mogelijk om ons een gevoel van welbehagen te geven. Zowel in geval van horeca, wellness en fitness, staan we onszelf toe om de zintuigen te laten verwennen. De truc bestaat er in om de mindset van de klant te ondersteunen.

Utiliteit

Office, zorginstellingen en scholen zijn plekken die steeds meer aandacht krijgen. De nieuwste technieken vinden hun intrede in de utiliteit en staan in dienst van de mensen.

In een office wijkt men al gedurende langere tijd van van de norm. Human centric lighting kent zijn grootste succes in kantooromgevingen. Om de normaal hormonale cyclus van de office worker te volgen, kan met licht laten variëren in warmte en hoeveelheid. Op winterdagen echter kan een donkere start van de dag worden gecompenseerd door het juiste licht.

Scholen en zorginstellingen zijn plekken waar sfeer leidt tot een gevoel van behagen, en dus ook tot een gevoel van motivatie. Audio en licht begeleiden studenten en zorgbehoevenden om meer kracht te halen uit zichzelf. De juiste mindset leidt tot meer resultaten.

Bouwmarkt

Bouwmarkten worden alsmaar meer plaatsen waar ook sfeer zijn intrede doet. De stoere kantjes van de bouwmarkt gaan er af bij de gezellige coffee corner of het theatrale presentatie-eiland.

Waren die stenen nu rood of eerder bruin? De juiste kleurweergave zorgt voor tevreden klanten.

Luxury goods

“Shine bright like a diamond”. Juwelen zijn pure emotie, en dan behoort licht en audio in lijn te zijn met deze emotie.

Luxury goods zijn een aanzienlijk deel van de retail, en de fysieke winkel vraagt een geheel eigen aanpak. Er is sprake van een langere verblijftijd, een vermogende, maar kritische klant, een zeer lage wandelsnelheid, minder ad-random opzoekingen. Al deze eigenheid van het luxury segment vragen om een specifieke aanpak.

Door met licht en audio de remmingen weg te nemen en een gevoel van duidelijkheid, gezelligheid en vertrouwen te creëren, heeft de verkoper de ideale setting om een 1-op-1 match te vinden tussen mens en product. In de juiste setting wordt verkopen een groter plezier.