X²O

Méér badkamer begint met méér advies.

  Klant: X²O

  Locatie:  Merksem

  Oppervlakte: 1800 M2

  Categorie: Meubelmarkt

De cijfers liegen er niet om. De aanpak van X2O is een succes en X2O groeit in aantal fysieke verkooppunten, vandaag 38 in de Benelux. Als MEGA zijn we dankbaar om deel van uit te maken van dit succes.

Met gemiddeld 1.800m2 winkel en een enorme keuzevrijheid voor de klanten, is een optimale beleving in de fysieke verkooppunten een must. De klant ervaart een zeer aangename spanningsboog gedurende de customer journey, waaronder momenten van rust, inspiratie en van focus. Verlichting en audio spelen hierbij een belangrijke rol.

De samenwerking start in 2015, waar enkele technische challenges op de roadmap staan. Dit had alles te maken met stabiele, kwalitatieve producten, een tijdige levering en goede support wat betreft de producten zelf. Het filiaal te Merksem krijgt zo een tweede leven, en X2O was een zorgenkind kwijt. Sindsdien wordt niet enkel het product, maar ook de filosofie kritisch bekeken. De hoofdvragen blijven:
(1) Hoe maak je de offline customer journey zo aangenaam mogelijk? Of anders gezegd. Hoe zorg je ervoor dat er een blijvende interesse is om producten te ontdekken, zodat de totale verblijftijd omhoog gaat?
(2) Hoe laat je producten de klant verleiden? Of anders gezegd. Hoe zorg je er voor dat een ontdekkende klant een belevingswereld – een badkamersetting – inwandelt en zich verder verdiept in de keuzemogelijkheden?

Vandaag 2021 is samenwerking nog steeds up and running. Dank aan de formulemanager van X2O voor de ongebreidelde inzet, het kritische denkwerk en de zeer menselijke aanpak om van elk filiaal een kloppend verhaal te maken. Dank ook aan de mensen van MVRO, die zich smijten voor de klant en Spartaans hard optreden voor mensen zonder werkschoenen op de werkvloer .

Vergelijkbare projecten