EIA (energie investeringsaftrek) 2020

We gaan je via deze weg laten zien hoe je een pand energiezuinig kunt verlichten, wat de EIA is en hoe wij van MEGA je kunnen helpen te voldoen aan gevraagde eisen voor deze subsidie.

Wat is de EIA

De energie investeringsaftrek, kortweg EIA biedt fiscale voordelen wanneer je investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie. Dit kan van alles zijn van zonnepanelen tot HR-glas, maar ook energiezuinige koelingen en LED-verlichting. Het uitgangspunt is bij alle investeringen gelijk: het besparen van energie en zo bijdragen aan de vermindering van CO2 uitstoot.

Voor de ondernemer heeft deze regeling dus 2 financiële voordelen, de energierekening gaat omlaag en er is een fiscaal voordeel op de investering van de duurzame bedrijfsmiddelen.

Met de EIA kun je 45% van je investering op de energiezuinige technieken aftrekken van de fiscale winst, daardoor betaal je minder inkomst of vennootschapsbelasting.

Welke investeringen in aanmerking komen is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl

EIA en verlichting

Ook energiezuinige verlichting valt onder de EIA, mits deze voldoen aan een aantal eisen. Zo moet de lumen per watt verhouding voldoende zijn en gelden er bepaalde eisen voor de electronica in de armaturen. 

Iets waar minder vaak naar gekeken wordt maar ook zeker interessant kan zijn is de subsidie op daglicht en aanwezigheidssensoren, je bespaart uiteindelijk het meeste als de verlichting niet brandt wanneer er niemand aanwezig is of het daglicht voldoende is om de werkzaamheden in een ruimte te kunnen verrichten en het kunstlicht dus gedimd of uitgeschakeld kan worden. Naast de energiebesparing kan dit ook voordelen hebben voor de levensduur van de armaturen.

Welke energiebesparing kunnen wij je bieden?

Ben je winkelier, horecaondernemer of leid je een bedrijf vanuit een kantoor en ben je benieuwd welke verlichting zou kunnen bijdragen aan een juiste winkelervaring, gezellige sfeer of een gezonde werkomgeving waar je klanten en personeel zich prettig bij voelt? Mega Lichttechniek heeft jarenlange ervaring in een grote diversiteit aan projecten, van winkel tot sportschool. Wij bieden de juiste oplossing voor elke omgeving. Daarbij houden we altijd rekening met de functie van de ruimte is, hoe deze gebruikt gaat worden en hoe er bespaard kan worden op de energiekosten nu en in de toekomst. In een standaard oplossing geloven wij niet, verlichting is maatwerk en wij geloven heilig in project specifieke maatwerk.

Graag adviseren wij je over welk type verlichting onder de EIA valt, welke manier van dimmen of schakelen geschikt is voor jouw bedrijf en hoe je naast de energiebesparing toch de juiste sfeer kunt blijven creëren en de zintuigen kunt blijven prikkelen.