Bouwmarkt

Elke winkel groot of klein heeft verlichting nodig en uiteraard moet die passen bij de verwachting van de consument. Wanneer je een bouwmarkt binnenloopt met warm en gedimd licht en er speelt op de achtergrond een rustig lounge-nummer zal je niet direct de associatie met een bouwmarkt hebben en daarbij het gevoel hebben dat je in een verkeerde winkel staat. Eigenlijk is dat heel logisch, we zijn gewend dat we in een bouwmarkt iets koudere verlichting tegenkomen wat functioneel is zonder al te veel accenten.

De correcte audio

De muziek wordt specifiek gericht op de doelgroep en wordt zo af en toe onderbroken door een reclameboodschap voor laminaat of een boormachine. Ook in een bouwmarkt is het voor ons belangrijk om naar de verwachting van de consument te kijken en uit te zoeken of we de klant kunnen beïnvloeden met zichtbare of onzichtbare toevoegingen in het lichtplan en een kwalitatieve geluidservaring.

Verleiding tot kopen

Als we kijken naar de verlichting in een bouwmarkt kunnen we een onderscheid maken in functionele verlichting van de gangpaden en de accentverlichting op de stelling en actiepleinen. Traditioneel lopen er enkele hoofdpaden door de winkel, breed genoeg om heftrucks met producten door de winkel te verplaatsen en klanten met grote winkelwagens te laten passeren. Hier is het belangrijk om de loopsnelheid van de klant te vertragen, veelal zullen de bezoekers van een bouwmarkt doelgericht bezig zijn met aankopen en zich minder snel laten verleiden tot impulsaankopen. Andere verlichting of een hoger volume van de audio kan hierin zeker een bijdrage leveren. 

De lange en hoge stellingen dienen overzichtelijk worden verlicht, niets is vervelender voor een klant dan te lang moeten zoeken naar een bepaalde kwast of doosje schroeven. Onze nieuwe lenstechnieken geven de mogelijkheid om de verlichting vanuit 1 armatuur naar 2 zijdes te laten uitstralen, hierdoor besparen we in het aantal armaturen en de maandelijkse energiekosten. Ook audio draagt bij aan de juiste winkelbeleving, onderzoeken wijzen uit dat de juiste muziek de duur van het verblijf in een winkel aanzienlijk verlengt. En hoe langer de klant in de winkel loopt hoe hoger de kans dat de klant daadwerkelijk overgaat tot een aankoop. Wij bieden een volledige service op het gebied van audio, van aangepaste playlist tot de installatie van onze premium audioproducten. Hierdoor kunnen wij elke omgeving in de bouwmarkt de audiobeleving bieden die de klant associeert met de getoonde producten of bijdraagt aan een prettige winkelervaring.