Sportschool

Wij zien het verlichten van sportscholen als een bijzondere tak van sport omdat er daadwerkelijk een verschil te maken is met verlichting en audio.

Aangename sfeer voor nieuwe bezoekers.

Als eerste kijken we vooral naar de behoefte van de mens zelf, een klein deel van de bevolking vind sporten in een sportschool echt leuk. Meestal zijn dit ook de mensen die zelfverzekerd genoeg zijn en in elke sportschool hun weg wel weten te vinden. Voor deze groep is verlichting puur functioneel en meer dan dat hoeft het eigenlijk niet te zijn. Maar een groter deel van de bezoekers in een sportschool voelt zich, zeker tijdens een eerste bezoek minder op het gemak en hier kun je met de juiste verlichting en audio een verschil maken. Uiteraard zijn de uitgangspunten net als in elke binnenruimte hetzelfde: er moet voldoende licht zijn om je te kunnen oriënteren, een gevoel van veiligheid creëren en visueel comfortabel zijn. In een sportschool voegen nog een eis toe: het licht moet bijdragen aan een ontspannen sfeer. Het is hierin vooral van belang dat er zeker niet teveel licht is, er geen extra accenten worden gelegd op de gebruikers van de toestellen en door het creëren van donkere gedeeltes kun je de grote ruimte verdelen in verschillende zones. Hiermee zorgen we dat mensen zich anoniemer door de sportschool kunnen bewegen.

Verschillende sportonderdelen.

Het 2e belangrijke aspect is vooral de sport die wordt beoefend in de ruimte, traditioneel gezien staan er een behoorlijk aantal fitnessapparaten in een sportschool maar tegenwoordig worden er naast fitness vaak andere sporten beoefend. Veelal gebeurd dit in een aparte zaal die multifunctioneel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld yoga, boksen of crossfit. Door het toevoegen van een slimme lichtregeling en te werken met diverse kleuren van licht kan er met een simpele druk op de knop voor elke activiteit de juiste verlichting worden opgeroepen. Bijvoorbeeld een ontspannen warme kleur met enkele rode accenten voor yoga en een koudere lichtkleur voor een actieve les in crossfit. Als laatste, maar zeker niet minder belangrijke aspect, bekijken we de audio. Deze toevoeging aan de ruimte geeft dat laatste beetje anonimiteit voor de minder zekere bezoeker van de sportschool. Door het afspelen voor de juiste muziek op een gepast volume demp je de geluiden van de sportapparatuur en geeft de gebruiker van de ruimte het gevoel minder opgemerkt te worden. Hierdoor voelen mensen zich sneller op hun gemak, verlengt de verblijfsduur in de ruimte, boeken de bezoekers dus meer succes in de training en behalen hun doelen