Showroom audio en verlichting

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden, en zeker als dit gaat over verlichting. De showroom toont de esthetiek en het lichteffect van de Lunoo verlichtingsarmaturen. Zo beschikt MEGA over een showroom in Antwerpen aan het pittoreske Eilandje, Kattendijkdok. Tevens beschikt LUNOO over een showroom waar de productie gevestigd is, namelijk in Oostrozebeke, België.

5 goeden redenen om één van onze showrooms te bezoeken

 1. Opleiding verlichting

  MEGA staat bekend voor zijn goed uitgedokterde, gebalanceerde lichtontwerpen, lichtudies en lichtadviezen. We staan garant voor een eindresultaat, en nemen onze partners graag mee naar het begin, naar de basiskennis van de grootheden. In de lichtwereld spreekt men over grootheden welke niet alledaags zijn. De voorstelling van grootheden als 1 kilogram of 1 meter is tastbaar voor de meesten onder ons. De voorstelling van een 1 op 3 contrastverhouding bij een gemiddeld lichtniveau van 500 lumen en bij 2700 Kelvin is écht eigen aan de lichtsector. Toch zijn deze grootheden zeer tastbare begrippen en kan de ene grootheid op een makkelijke manier worden gekoppeld aan bekende grootheden. Door lichtgrootheden (lumen, Lux, egaliteit, …) tastbaar te maken, tillen we onze partners graag naar een niveau waarbij het bespreken van lichtplannen, lichtconcepten meer zinvol wordt en waarbij we onze partner de kans geven om ons meer verregaand te challengen in het lichtontwerp. Naast de opleiding rond grootheden, wordt de vertaalslag gemaakt naar hardware en software. Voor installateurs, installatiebedrijven kan er per product of per productenfamilie een aparte opleiding worden georganiseerd, dit om de hardware en software horend bij het product of de productenfamilie te begrijpen. Projecten waar een snelle installatie vereist is, vragen om een goede voorbereiding als sleutel tot succes. MEGA maakt het mogelijk dat de installateur, installatiebedrijf snel en adequaat kan installeren en configureren.

 1. Ontdekken esthetiek

  Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker ook zo voor lichtarmaturen. Met een bescheiden, Vlaamse trots ontwikkelt de Lunoo range zich met rasse schreden, variërend van functionele ontwerpen met high performance als oogmerk, tot uitgepuurde, aantrekkelijke designstuks voor liefhebbers. Een goed lichtadvies, lichtontwerp en lichtplan maken de juiste mix tussen lichtbeeld en esthetiek van de armaturen. De combinatie van het meest optimale lichtbeeld in verhouding tot de esthetiek van de armaturen, is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Bij MEGA gaan we voor een win-win, dat wil zeggen dat we in eerste instantie een bepaalde sfeer vertalen naar een lichtbeeld, en vervolgens dit lichtbeeld waarmaken met de juiste lichtarmaturen, verlichting. Bij projecten waar de esthetiek primordiaal is, kan ook worden geredeneerd in de andere richting. Als een klant, architect of installateur instemt met een welbepaald lichtarmatuur, verlichting, zal bij een bezoek aan één van de showrooms de voorafgaand esthetiek duidelijk zijn. Aan de hand van lichtadvies, lichtontwerp en lichtplan, zal ook het lichtbeeld duidelijk zijn of worden.

 2. Bespreking lichtplan

  Een goed lichtadvies, lichtontwerp, lichtplan, kan toegankelijk worden gemaakt voor onze partners en klanten door visualisaties, een goede verwoording door één van de collega’s, een demo opstelling. Onder visualisaties wordt verstaan het 2D of 3D lichtplan van de ruimte met daarop de lichtarmaturen, legende en aanduidingen voor een correcte installatie. De lichtarmaturen kunnen worden bekeken in de showroom zelf, zelfs tot op componentniveau in de afdeling Research en Development. De legende op het lichtplan is een zo compleet mogelijke uiteenzetting van de lichtarmaturen, verlichting, voorzien naast de ingetekende plattegrond, met foto’s, inbouwmaten, opbouwdetails en dergelijke. De klant, partner of installatiebedrijf, installateur kan met enkel het lichtplan een zending controleren en eventueel reeds ordenen op locatie bij ontvangst van de goederen. Op het plan zijn ook aanduidingen en installatie instructies te vinden.
  Laat u begeleiden door één van onze collega’s om het lichtontwerp, lichtstudie, lichtadvies ten gronde te ontdekken. We hebben geleerd dat het voornamelijk belangrijk is om te luisteren naar wat de vragen zijn van de klant, partner of installateur, installatiebedrijf.
  Last but not least, is een lichtplan gebaat bij het tastbaar maken van bepaalde lichtconcepten. Zo beschikt de showroom van Lunoo over diverse ruimten welke zijn nagebouwd: fashion omgeving met pashokjes, meubelshowroom met 2 opstellingen in spiegelbeeld, een supermarkt, een voedingsspeciaalzaak zoals bakkerij, viswinkel, slager, diverse kantooromgevingen, diverse bar / café settings, diverse vergaderruimten, een lounge bar.

 3. Events

  Met veel zin in geïnspireerde geesten en gesprekken, organiseren we maar al te graag events voor diverse doeleinden. Onze tagline wat betreft de backbone van MEGA is dat mensen met mensen werken, en waar mensen elkaar ontmoeten ontstaat kruisbestuiving. Net daarom ervaren we het als een must om onze showrooms ter beschikking te stellen voor onze klanten, partners en installateurs, installatiebedrijven om ook hun netwerk kennis te laten maken met de showroom of het charmante kader waar ons kantoor gevestigd is. De locatie in Antwerpen is gelegen aan het Eilandje, Kattendijkdok-Westkaai, en biedt een prachtig zicht op het dok, en is een toegangspoort tot hoogstaande culinaire ontdekkingen, City-trips by step, retailtours by step, winkelbelevingen van alle allooi.

 4. Onthaasten

  Last but not least, maken we graag tijd voor onze klanten, partners en installateurs, installatiebedrijven. Tijd maken wil ook zeggen onthaasten, letterlijk. In alle begrip voor de snelheid van werken, trachten we van onze showroom een fysiek plek te maken waar er ruimte is voor onthaasten, en dat gaat verder dan een koffie drinken. En met koffie als leidraad, zijn er diverse formules uitgedacht om te spreken rond bepaalde thema’s, dit op telkens diverse locaties waar de koffie telkens anders smaakt. We hopen spoedig met u te mogen onthaasten.