MEGA maak het ver‘schil’

Ontdek hier de door MEGA ontwikkelde theorie van schillen.

Better Experience, better business

De tagline van ons bedrijf luidt: “Better experience, better business”. Door in detail te kijken naar de gewenste beleving in een ruimte, kan verlichting en audio -2 zintuiglijke ervaringen die staan voor 80% van de beleving – een grote bijdrage leveren aan het gewenste resultaat. Diverse belevingen trachten we zinvol te kaderen in de theorie van schillen.

Sociale schil

De sociale schil is het hart van de ruimte. Hier komen mensen samen, is er ruimte voor chaos, is er geen tijdsdruk. In deze schil geniet iemand van een koffie en een krant, naast iemand die informeel overlegt met collega’s. Zitten en staan, stilstaan en bewegen zijn even waarschijnlijk in deze schil.

De spanningsboog is laag. De sociale schil vormt een mentale reset voor iemand die focusseren heeft verricht of voor iemand die een sequentieel proces heeft doorlopen van een mogelijke aankoop, en wil bezinnen alvorens een volgende stap te nemen. Deze schil is ook een moment van zien en gezien worden.

De ontwikkelschil

De ontwikkelschil is het moment en de plaats waar een brein connecteert met anderen, met producten en diverse ideeën. Mensen verzamelen zich in een beperkte groep en staan open voor diverse inputs. Men heeft een actievere houding (wandelen, rondkijken, staand leunen, voorovergebogen meewerken) en is klaar om te ontdekken. De ontdekkingstocht is begonnen, en men weet nog niet geheel naar waar. Een spanningsboog treedt op en levert in eerste instantie plezier aan het brein om nieuwe zaken te ontdekken. 

Belangrijke factor in deze ontwikkelschil ik de ontwikkelsnelheid. De ontwikkelsnelheid wordt bepaald door de opgebouwde spanningsboog en zal leiden tot verzadiging van het brein. Een verzadigd brein heeft nood aan een ontlading, of net een verdieping op één element. 

De focusschil

De focusschil is het moment en de plaats van nuance rond één persoon, product of idee. In intieme kring of op individueel niveau wordt ingezoomd en geëvalueerd, beredeneerd. De spanningsboog van de ontwikkelschil maakt plaats voor concentratie en in het beste geval een flow, zijnde het moment waarbij de connectie tussen mens en mens, product of idee dermate is dat tijd vervaagt. De focusschil laat een diepe indruk na en verbindt en rationaliseert emotie en data. 

Deze drie schillen zijn toe te passen op alle segmenten waar binnen MEGA actief is, en vindt bewezen toepassingen voor zowel kantooromgevingen als autoshowrooms, voor meubelzaken als voor hotel lobby’s.