LICHT EN AKOESTIEK – ÉÉN VERHAAL

Heb je in moderne gebouwen ook vaak last van de slechte akoestiek? In de constructie van deze gebouwen vind je vaak harde materialen zoals beton, metaal of glas. Deze materialen weerkaatsen geluidsgolven en worden als onprettig ervaren.

Gevolgen van slechte akoestiek voor de mens

Een overvloed aan geluid heeft een negatieve invloed op het welzijn en de mentale gezondheid. De galm leidt tot vermoeidheid, irritatie en stress. In kantoren gaat de productiviteit hierdoor naar beneden. In horecazaken is de klant minder tevreden, is de kans groot dat ze sneller vertrekken of zelfs nooit meer zullen terugkeren.

Oplossing

In praktijk installeert men vaak akoestische wanden om geluid te absorberen. Maar dan verlies je de initiële look en feel van het gebouw. Om de architectuur van het gebouw niet aan te tasten, is akoestische verlichting een oplossing.

Akoestische verlichting

Rosa en akoestiek

De Rosa combineert verlichting met geluidsabsorptie. De vorm van de Rosa laat toe om een eigen compositie te maken. De vorm is te vergelijken met een bloemblad en is verkrijgbaar met spot of zonder spot. De Rosa kan je ook perfect combineren met de Planet Air 700 die dan als het ware het hart van de Rosa vormt.

Wil je meer weten rond akoestische verlichting?

Download de brochure over akoestische verlichting.

BRON: https://www.lunoo.eu/licht-en-akoestiek-een-verhaal/